trešdiena, 2011. gada 25. maijs

teātru apmeklējumi tiks turpināti jau šo piektdien.. došos uz

Izrāde "Amadejs" Dailes teātrī

IZCILA IZCILA IZCILA...SKRASTIŅA SPĒLE APBRĪNOJAMA.. !!!! 

ŠĪ IR 'MUST SEE' IZRAADE!!

 

Viņš ir galma komponists, viņš nosaka valsts mūzikas dzīvi, un bez viņa ziņas impērijā nenotiek nekas. Saljēri ir talantīgs. Taču viņš nav ģēnijs. Traģiskākais, ka viņš pats to apzinās. Savukārt jaunais Mocarts ir nepanesami bezkaunīgs, pašapzinīgs un vulgārs. Bet viņa mūzikai ir pieskāries Dievs.

Dramaturgs Pīters Šefers intriģējoši un radoši apspēlē vēstures radīto leģendu par Mocarta noindēšanu, pētot, kā Saljēri greizsirdīgā skaudība noved jauno Mocartu līdz galējai iznīcībai. Ar šo izrādi Dailes teātris turpina tradīciju runāt par izcilām vēstures un mākslas pasaules personībām, reizē piedāvājot īstenu aktiermeistarības kaleidoskopu.
Izrādes režisors - Jans Villems van den Boss, lomās: Artūrs Skrastiņš (Antonio Saljēri), Artūrs Dīcis (Volfgangs Amadejs Mocarts), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Konstance), Ivars Auziņš (Imperators Jozefs II), Artis Robežnieks (Barons van Svītens), Pēteris Gaudiņš (Grāfs fon Štreks), Juris Kalniņš (Grāfs Orsīni-Rozenbergs), Lauris Subatnieks (Ventičello Karls ), Dainis Gaidelis (Ventičello Fridrihs ), Ērika Eglija (Katerīna Kavaljēri), Ligita Skujiņa (Terēza, Saljēri sieva), Esmeralda Ermale (Konstances māte), Aija Dzērve (Aloīzija, Konstances māsa), Kristaps Rasims (Ceremonijmeistars), Juris Frinbergs (Kapelmeistars Bonno), Mārtiņš Počs (Saljēri sulainis), Indra Briķe (Saljēri pavārs)

Nav komentāru: