pirmdiena, 2011. gada 21. februāris



Anotācija no www.Kino.Riga.lv

Mēs virpuļojam pār krēslainajām Parīzes ieliņām, skanot „Valse de Melody”…
Salds svaigas tabakas aromāts, rūgta dūmu smarža, stipras un skābenas kafijas tase, klusinātas krāsas, izjusta mūzika un grēkpilni valdzinoša, piesmakusi, ironiska un brīnišķa balss.
monsieur épatage… arvien klātesošā cigarete, francūžu šarma un dzīves baudīšanas, sarkasma un nekautra tiešuma, apburoša grēcīguma un intelektuāla izaicinājuma iemiesojums. No puritānisma ne vēsts: Bridžita Bardo, Žiljeta Greko, Katrīna Denēva, Izabella Adžāni, Džeina Birkina…

Filma-fantāzija par Geinsbūru, kuras radīšanu iedvesmojusi odioza un satriecoša personība. Skatītājam tiek dāvātas divas fenomenāla baudījuma stundas, liekot ne vien raudāt un smieties, bet arī domāt un pārdzīvot. Viņa mīlestība pret sievietēm, vājība pret alkoholu un tabaku, kaisle pēc epatāžas un visa veida tabu laušanas piešķīra skandalozajai personai leģendas oreolu.
Bet „priekšā vēl ir ļoti ilga dzīves maskarāde, kurā gan diezin vai kāds kādreiz manu seju ieraudzīs”. Seržs Geinsbūrs

http://kino.riga.lv/lv/filmas/filma?id=721

... tik tiešām, nav jābūt skaistam vizuāli, lai apbrīnotu, jūsmotu, iemīlētu, mīlētu utt. .. harizma, talants, pārliecība par sevi, par to, ko Tu dari, vnk apbur un pievelk..

Nav komentāru: